ZAMIOCULCA ASSORTIMENT

Zamioculcas: een onverwoestbare plant

De Zamioculcas is een ware krachtpatser. Wie alleen cactussen levend houdt kan ook prima een Zamioculcas aan de familie toevoegen. Deze plant vindt zijn oorsprong in Tanzania en dan voornamelijk op het eiland Zanzibar. Hier heeft de plant te maken met zeer droog weer en plensbuien. Tijdens die buien slaat de Zamioculcas snel water op in reservoirs, waar de plant maanden op kan teren. De kameel onder de planten dus eigenlijk. In Nederland zien we deze plant sinds halverwege de jaren 90 terug in interieurs. Licht of donker, veel of weinig water: de Zamioculcas is bijna onverwoestbaar. Verwacht niet dat de plant snel de lucht in schiet, daarvoor is wat geduld nodig.

TIP: Wil je toch graag dat de plant wat sneller groeit? Verpot hem dan regelmatig. 

Zamioculca zamiifolia & Zamioculca Midori

Eigenschappen:

Zamioculca Zamiifolia: 19cm & 24cm

Zamioculca Midori: 19cm

Midori

Zamiifolia

De Zamioculcas kan zowel op een donkere als lichte standplaats staan.

Deze plant groeit naar het licht toe, af en toe de plant een kwartslag draaien is aan te raden. Dit bevordert een gelijkmatige groei.

Zamioculcassen hebben weinig water nodig. In de wintermaanden is 1 x in de 2 weken een klein beetje water voldoende. In de zomermaanden is 1 x per week water geven voldoende. Als je teveel water geeft kunnen de onderste bladeren geel worden.

Vergeet niet om de Zamioculcas plantenvoeding te geven in de lente en zomerperiode. In de herfst en winterperiode kan het zelfs schadelijk zijn om plantenvoeding te geven.

Besproei af en toe om het stof te verwijderen.