STRELITZIA ASSORTIMENT

Strelitzia Nicolai: gemakkelijk te onderhouden blikvanger

De Strelitzia of Paradijsvogelplant is een echte blikvanger. De mooie groene en grote bladeren op een hoge steel zorgen ervoor dat je deze plant niet snel over het hoofd ziet. De kans dat je de prachtige bloemen van de Strelitzia te zien krijgt, is klein. Deze Zuid-Afrikaanse plant kan in theorie in de herfst in bloei komen vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar. Mocht het gebeuren dan heb je veel geluk en kun je de prachtige ‘Paradijsvogel’ bewonderen. Wanneer je de plant niet te vaak of onnodig verpot is de kans hierop het grootst.

TIP: De Strelitzia doet het vaak prima op de slaapkamer omdat de plant goed tegen kou kan. Vergeet dan niet de gordijnen open te doen, want zonlicht heeft deze blikvanger wel nodig. 

Strelitzia Nicolai

Eigenschappen:

Maat: Toef 24cm

Nicolai

De Strelitzia of Paradijsvogelplant houdt van een lichte standplaats met veel zonlicht.

Deze plant heeft in de zomermaanden veel water nodig. 1 x in de week water geven zal meestal voldoende zijn. Verminder de hoeveelheid water in de herfst en wintermaanden, maar nog steeds 1 x per week.

Vergeet niet om de Strelitzia in de lente en zomer plantenvoeding te geven. Plantenvoeding is in de herfst en winter niet nodig, het kan zelfs schadelijk zijn voor de Strelitzia.

Het blad van de Strelitzia scheurt snel. Hier hoef je niet van te schrikken, het is niet schadelijk voor de plant. Sommige buitenste bladeren kunnen na een tijdje bruin verkleuren. Je kunt deze in zijn geheel verwijderen door de bladstengel 2 centimeter boven de kern af te snijden.