OVER ONS

Peeters Potplanten is een moderne potplantenkwekerij, gericht op de productie van kwaliteitsproducten en het zijn van een betrouwbare partner voor onze relaties.

Peeters Potplanten produceert potplanten vanaf 1990, na een overschakeling vanuit de groenteteelt. Er is toen begonnen met de teelt van Ficus op een oppervlak van 8000 m2. Na een tussentijdse uitbreiding van het oppervlak en het sortiment, is in het jaar 2000 wederom uitgebreid. Er is toen gekozen voor een duurzame uitbreiding, door middel van het aanleggen van eb/vloed vloeren, dubbele schermen, automatisering en uitbreiding in het sortiment. Na een periode van alleen Ficus, is er in 2006 ook een aanvang genomen met de teelt van Zamioculcas. Omdat optimalisatie een steeds belangrijker criterium werd, heeft er eind 2006 opnieuw een uitbreiding plaats gevonden. Het totale oppervlak is toen uitgegroeid tot 47.000 m2, en er is toen een warmtekrachtinstallatie geplaatst om het energievraagstuk in de hand te houden.
Daarnaast is het assortiment tussen 2006 en heden uitgebreid met een exclusief assortiment Hibiscus en Diverse sterke groene planten, waarmee de consument echt blij wordt.

M.V.O.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

M.V.O. ( maatschappelijk verantwoord ondernemen ) is een term die we de laatste jaren steeds vaker horen. Ook wij proberen hier gehoor aan te geven. Dit doen we op een aantal punten binnen het bedrijf, zoals:

  • Volledige recirculatie en hergebruik van het gietwater
  • Maximale energiebesparing door middel van dubbele schermen en stookpatroon
  • 75 % van de warmte komt uit de warmtekrachtinstallatie, dit is de restwarmte van de stroomproductie
  • Het minimaliseren van chemische bestrijding door middel van inzet biologische bestrijders
  • Goede arbeidsomstandigheden door het automatiseren van de diverse werkzaamheden

Dit is in het kort waar het bedrijf Peeters Potplanten voor staat. Zie voor overige informatie andere onderdelen op deze website.

MPS-A CERTIFICAAT

Ons bedrijf is MPS-A gecertificeerd, wij voldoen ons aan de hoogste norm hiervan. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval wordt in dit bedrijf geregistreerd.

MPS-GAP CERTIFICAAT

Om het MPS_GAP certificaat te mogen voeren, houden we iedere dag bij, wat en hoeveel we gebruiken voor de gewasbescherming, wanneer de apparatuur een onderhoudsbeurt heeft gehad en op welke manier we met de teelt omgaan.
De risico-reductie en traceerbaarheid van onze planten zijn daarbij belangrijke redenen om het certificaat MPS-GAP te behalen. Ook maakt het certificaat deel uit van het MPS-Florimark, hét label voor duurzaamheid.

MPS-GRASP CERTIFICAAT

Ons bedrijf voldoet aan de ( inter ) nationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid van de medewerkers.
We zorgen dat de medewerkers de juiste certificeringen hebben om bepaalde werkzaamheden te mogen uitvoeren.
Tevens zorgen we dat de werkzaamheden en omstandigheden zo aangenaam mogelijk zijn door inpassing van diverse geautomatiseerde processen.

KWALITEITSBELEID

De producten bij Peeters Potplanten worden geteeld voor het hogere kwaliteitssegment in de markt. Voor de Hibiscus hebben we een eigen label, deze worden afgezet onder de naam Fiori Grande. Dit omdat we soorten telen die exclusief zijn en opvallende grove bloemen hebben. De exclusieve soorten zijn afkomstig uit de veredeling van de werkgroep Hibiscus u.a., hier zijn we ook lid van. De diverse groene planten die we telen worden in de markt gezet onder de naam “Green 4 Life” deze planten zijn “Easy & Relaxing”. Dat wil zeggen, ze zijn makkelijk in onderhoud en ze zijn rustgevend wanneer je deze in je huis hebt staan. Verder is het ook nog eens gezond om groen planten in huis te hebben. Al onze planten worden in hogere segment in de markt gezet.