FICUS ASSORTIMENT

Ficus: populaire en gemakkelijk te onderhouden plant

De Ficus is er in verschillende plantvormen en bladtype. Het is een populaire plant en dat is niet zonder reden. De plant is mooi groen, decoratief en gemakkelijk te onderhouden, zolang ze maar op een lichte plaats staan. Er zijn ongeveer 750 verschillende soorten van de Ficus, die van oorsprong uit Afrika, Zuid-Amerika, Australië en Azië komen. Het is een sterke plant en met de goede verzorging en af en toe verpotten zal de Ficus gestaag groeien.  Zoek een mooie plek uit voor deze Ficus en verplaats de plant daarna liever niet meer. Wist je dat de rubberplant/vijgenboom (Ficus) de meest omvangrijke plantensoort is? Soms verschillen soorten zoveel van elkaar dat je niet direct door hebt dat ze tot dezelfde soort behoren.

TIP: Voorkom zogenaamde ‘natte voeten’ bij de Ficus! Geef liever te weinig dan teveel water. Verpot de plant pas wanneer het echt nodig is en niet vaker dan eens in de 2 jaar.

Benjamina

Eigenschappen:

Maat: Piramide 19cm

Daniëlle

Twilight

Annastasia

Elastica

Eigenschappen:

Maat: Toef 24cm

Robusta

Abidjan

Tineke

Moclamé

Eigenschappen:

Rek: 24cm
Toef: 24cm

Moclamé Rek

Moclamé Toef

Waar moet de Ficus staan? Deze plant houdt van licht, zet hem daarom op een lichte plek. Bijvoorbeeld bij het raam of een andere plaats waar zonlicht binnenkomt. De beste plek gevonden? Laat de Ficus daar dan staan.

Kleinere planten hebben minder water nodig dan de grotere exemplaren (vanaf 140 cm). In de winter is een kopje water per week (75ml) voor een kleine plant voldoende. Een groot exemplaar heeft het dubbele nodig (150 ml). In de zomer is een volle beker water per week (250 ml) genoeg voor een kleine Ficus en wederom het dubbele voor een groot exemplaar (500 ml).

Geef 1 keer per maand plantenvoeding.

Let er goed op dat de Ficus niet op een donker plek wordt geplaatst en vermijd tocht. Laat de Ficus bladeren vallen? Dat kan een teken zijn dat de plant toch op de tocht of donkere plaats heeft gestaan. Zet hem op zonnigere plek neer.