CALATHEA ASSORTIMENT

Calathea: luchtzuiverende plant met een ‘eigen wil’

De Calathea vindt zijn oorsprong in de regenwouden van Brazilië. Deze plant houdt daarom van een hoge luchtvochtigheid, weinig direct zonlicht en af en toe een tropische ‘regenbui’. Omdat de Calathea zijn bladeren open en dicht kan klappen is het een bijzondere plant met blijkbaar een ‘eigen wil’. Als het donker wordt kan de plant de bladeren samenvouwen. Het is niet bekend waarom de Calathea dit doet. De grote donkergroene bladeren van deze plant hebben een paarse onderkant en uniek patroon, geen blad is hetzelfde. Calathea’s zijn bekend om de goede luchtzuiverende eigenschappen. Het is een flinke plant, die goed past in een donkere hoek.

TIP: De Calathea staat symbool voor een nieuw begin en is daarom een ideale plant om cadeau te doen aan iemand die bijvoorbeeld net is verhuisd. 

Calathea Ornata - Medaillon - Makoyana - Orbifolia

Eigenschappen:

Maat: 24cm

Ornata

Medaillon

Makoyana

Orbifolia

De Calathea heeft weinig licht nodig, kies daarom bij voorkeur een standplaats met halfschaduw en zonder direct zonlicht. Deze plant houdt wel graag van een warme plek en een hoge luchtvochtigheid. Calathea’s doen het vaak prima in een badkamer.

Het is verstandig om de Calathea kleine hoeveelheden water te geven. Liever 2 x per week een beetje dan 1 x in de week veel, zo voorkom je wortelrot.

Wanneer de bladeren slap gaan hangen en/of gaan krullen krijgt de plant te weinig water. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

Zodra de plant in de lente en zomerperiode nieuwe bladeren gaat aanmaken is plantenvoeding noodzakelijk. In de herfst en winter is plantenvoeding niet nodig en zelfs slecht voor de Calathea.