ALOCASIA ASSORTIMENT

Alocasia: tropische plant met prachtige grote bladeren

De Alocasia wordt niet voor niets Olifantsoor genoemd. Deze plant heeft namelijk grote bladeren en groeit in de regenwouden van Zuidoost-Azië. In de jungle kan deze plant wel een hoogte tot 4 meter bereiken. Een heel droge lucht vindt deze plant dus niet prettig, de Alocasia houdt van een vochtige omgeving en veel zonlicht. Met het juiste onderhoud worden de bladeren steeds groter. De bijzondere zebraprint op de stelen in combinatie met de grote bladeren maakt de Alocasia een plant die niet misstaat in de woonkamer. De Dwarf is, de naam zegt het al, de dwergversie van deze plant. Met de juiste verzorging kunnen alle soorten van de Alocasia als een speer groeien. Het begin van een jungle in huis!

TIP: De Alocasia ziet er in het interieur prachtig uit in pot die in een gevlochten mand staat.

Alocasia Cucullata & Dwarf

Eigenschappen:

Cucullata: 24cm

Dwarf: Toef 24cm

Cucullata

Dwarf

De Alocasia of Olifantsoor houdt van een lichte en warme standplaats met lekker veel zonlicht. Wanneer de lucht te droog is kan de Olifantsoor spint (mijt) krijgen. Zet deze plant dus niet naast een warme plaats zoals een kachel of verwarming.

Het is verstandig om de Alocasia kleine hoeveelheden lauwwarm water te geven. Liever 2 x per week een klein beetje dan 1 x in de week veel. Zo wordt wortelrot voorkomen.

Omdat de plant naar het licht groeit is het raadzaam om af en toe de plant een kwartslag te draaien.

Vergeet niet om in de lente en zomerperiode de Alocasia plantenvoeding te geven. In de herfst- en winterperiode is dit niet zo belangrijk.